Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
 

De historische krant

De courant is een belangrijk onderdeel van de Kroniek van Enkhuizen. Het blaast leven in het verleden, en doet even denken dat deze ook echt uit de betreffende periode afkomstig is. Een nostalgische krant vol mooie geschiedenis van Enkhuizen.

Artikelen

De verhalen in de krant zijn geschreven door de initiatiefnemers van de stichting, Frans van Leeuwen (TIF) en Klaas Koeman (Oud Enkhuizen). De verhalen gaan over belangrijke gebeurtenissen uit oude tijden. Zoals de komst van de trein en de "gazfabriek". Over het bestuur van de stad, en prominente bewoners. De visafslag en de commotie rond de haven en de vissers.

Verder de moderne tijd die eraan zat te komen, het gelijk zetten van de klokken en de eerste elektronische veilingklok van Nederland op de Oude Gracht. Door de vele inwoners van Enkhuizen die hun zolders zijn opgegaan konden al deze verhalen mooi geïllustreerd worden met oude foto's, waarvan een gedeelte met de hand is ingekleurd. 

Ouderwetse advertenties

De krant is ook voorzien van advertenties. Deze zijn opgemaakt in de oude stijl van de tijd en passen daardoor mooi in het geheel. Het enige verschil met de advertenties van vroeger is dat er toen nog geen websites bij vermeld stonden.

»Bekijk de online versie van de Kroniek van Enkhuizen periode 1870 tot 1939.
»Bekijk de online versie van de Kroniek van Enkhuizen periode 1940 tot 1950.
»Bekijk de online versie van de Kroniek van Enkhuizen periode 1950 tot 1960.
 
Volg ons via RSS
Volg ons op Twitter
Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube